lauantai 26. tammikuuta 2013

Pasta + mereneläviä= nam!

Rakastan pastaa, mutta syön sitä loppujen lopuksi melko harvoin, sen verran turvottavaa tavaraa.... Lueskelin eilen illalla keittokirjojani kun yritin päättää mitä tänä viikonloppuna syödään. Halusin tehdä jotain helppoa ja nopeaa, jotain mitä en ole ennen kokeillut.
Löysin Pata- ja laatikkoruoat kirjasta hyvältä kuulostavan spagettivuoan ohjeen ja päätin kokeilla (vähän tuunaten). Lohi + katkaravut + spagetti = tuli namia.

Ennen ohjetta kerron parhaan rapuvinkkini:
Osta aina kun mahdollista kuorimattomia rapuja, sulata ja kuori itse. Espanjalaista katkarapuherkkua tehdessäni opin, että itse kuoritut katkaravut maistuvat niiiiiiin paljon paremmilta kuin valmiiksi kuoritut (pakkasessa jo kuivahtaneet ja makunsa menettäneet) katkaravut.
Eli suosittelen että tähänkin ohjeeseen käytät itse kuorimiasi katkarapuja.


Lohi-katkarapu-spagettivuoka

500 g spagettia
200-300 g lohta suikaleina
100-200 g kuorittuja rapuja (määrä ihan oman maun mukaan)
kourallinen emmentalraastetta
4 rkl voita
juustokastiketta

Tee ensin juustokastike.

Juustokastike
4 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
n. 6 dl maitoa
maustemitta jauhettua muskottipähkinää
ripaus suolaa
valkopippuria
kourallinen juustoraastetta

Sulata kattilassa voi ja lisää jauhot. Anna jauhojen kunnolla imeä kaikki voi ja hiukan ruskistua (siis vain hiukan! älä polta), lisää maito pikkuhiljaa samalla koko ajan vispilällä sekoittaen. Mausta ja anna seoksen hiukan paksuuntua. Lisää juustoraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut.

Keitä spagetti al dente, n.8 minuuttia. Valuta ja kaada takaisin kattilaan, sekoita joukkoon voi. Pane puolet spagetista vuokaan. Levitä päälle lohisuikaleet ja katkaravut sekä puolet juustokastikkeesta. Levitä päällimmäiseksi loput spagetista ja loppu juustokastike. Ripottele päälle juustoraaste (itse raastin päälle myös parmesania). Pane vuoka 200 asteeseen noin 20 minuutiksi, lohi ei tarvitse kovin pitkää kypsytysaikaa. Sitten vain nom nom.


                           Pelkkiä instagram kuvia koko ajan, mutta kun kameralla ei tunnu saavan 
                                 tähän aikaan vuodesta kauniita kuvia kuin kello 13 ja 15 välillä...


                           Ja jälkkäriksi jotain valmista kaupasta.



Saattoi tulla hiilariähky, mutta kai sitä pari kertaa kuussa saa hemmotella itseään... Ja Runebergin tortut ovat ehkäpä lemppari leivokseni "kausileivoksista". Ja mitä kostempi, niin sitä parempi. Ja se parhain on mielestäni tämä Perheleipureiden versio. Otin pienen varaslähdön, onhan Runebergin päivään vielä aikaa, mutta oli sen arvoista! Ensi vuonna sitten uudestaan., eihän se olisi mikään erikoisherkku, jos niitä söisi jatkuvasti ;)

2 kommenttia:

  1. välillä saa olla hiilariähky :D mä aion niin viikonloppuna ostaa runebergintortun! voitko kuvitella, en oo KOSKAAN maistanut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä nyt kannattaa vihdoin maistaa! Runebergin torttu onkin hiukan aikuisempaan makuun, pienenä en pitänyt siitä tippaakaan.

      Poista