perjantai 18. tammikuuta 2013

Kirsikkahilloa

Kirsikkahillo on aivan ihana, se sopii kaveriksi vaikka juustoille, jäätelölle tai juustokakulle, tai ihan vaikka sellaisenaan jos makeaa alkaa tehdä mieli.... Nam!

     


Kirsikkahillo

Noin pari litraa kirsikoita
1 dl vettä
½-1 kg hillosokeria (riippuen siitä kuinka makeasta hillosta pidät)
hiukan agar-agaria, jos siltä tuntuu. Mitä happamampia kirsikat 
ovat, sitä enemmän tarvitaan hyytelöimisaineita

Huuhtele kirsikat ja poista kivet.
Nakkaa kattilaan vesi ja peratut kirsikat (sekä agar-agar).
Kuumenna ja keittele noin 10 minuuttia, lisää sitten hillosokeri
vähitellen joukkoon. Anna porista hiljalleen vielä vartti.
Anna hillon sitten jäähtyä puolisen tuntia ja purkita kuumiin ja puhtaisiin purkkeihin. 
Hillo kyllä jähmettyy lisää kylmässä, vaikka se aluksi tuntuisikin ihan litkulta.


     

Myönnettäköön. Tämä hillo on tehty kesällä (oman pihan kirsikoista <3 )
mutta eihän Cherry jamia voi paremmin aloittaa.

1 kommentti:

  1. Tosi hyvän näköistä, kiitos reseptistä! :)

    Mulla olis muuten blogissa 30€ lahjakortin arvonta meneillään, käy ihmeessä osallistumassa! :)
    http://mmilya.blogspot.fi/2013/01/a-r-v-o-n-t-30-lahjakortti.html

    VastaaPoista