perjantai 25. tammikuuta 2013

Lemppari juttuja kotonamme

Rakastan pikkuista rivitaloasuntoamme. Asumme rivitalon päätyhuoneistossa eli meidän toisella puolellamme on vain metsää. Vuotta ennen muuttoamme vuokranantajamme oli muuttanut autotallin saunaksi, kylpyhuoneeksi sekä pieneksi kodinhoitohuoneeksi. Erittäin onnistunut remontti, ellen sanoisi. Kodinhoitohuoneesta pääsee vielä talon sivulla olevalle pienelle katetulle terassille. Viime kesänä se ei ollut vielä kovassa käytössä, mutta tulevaa kesää odottelenkin jo yhdet sun toiset terassi kekkerit mielessäni...
Saimme käytännössä katsoen vapaat kädet muokata pintoja haluamallamme tavalla. 
Maalasimme melkein kaikki seinät uusiksi ja makuuhuoneesta saivat lähteä kiinteät vaatekaapit. 
Ajattelinkin nyt esitellä lemppari juttumme kotonamme (klikkailemalla kuvia saat ne hiukan suuremmiksi).





DVD:t ovat mieheni ja minun yhteinen keräilykohteemme. Talven pitkinä iltoina on ihan parasta käpertyä sohvalle katsomaan leffoja yhdessä. Hyllyt ovat mieheni tekemät. Vanhassa kodissamme leffat olivat rumassa valkoisessa kirppishyllyssä ja  jokaisella hyllyllä kahdessa rivissä niin, etteivät kaikki leffat näkyneet. Nyt leffat ovat kauniisti esillä ja jokainen helposti löydettävissä. Tila vain alkaa pikku hiljaa loppua, mutta onneksi varastossa on odottamassa pari lisähyllyä seinään poraamista...





Valokuvakollaasi sohvan yllä on vielä vuodenkin jälkeen hiukan vaiheessa... Koukut ovat jo paikallaan seinässä, mutta pitäisi valita kuvat kehyksiin. Blurrasin kasvot, vaikkeivat ne silti ehkä olisi näkyneet.... anyway. Ystävät ja perhe on minulle hyvin rakkaat ja pidän mielelläni esillä kuvia heistä. Osa kuvista on värillisiä, mutta tavoitteena on saada kaikki kuvat loppujen lopuksi mustavalkoisiksi. 




Muutettuamme pois kerrostalosta isompaan kotiin, menivät kaikki lamput ja suuri osa kalusteista vaihtoon, mm. sohva ja ruokapöytä. Ruokapöydän ylle pääsi tämä ihana kynttelikön/lampun sekoitus. Kynttilät ovat sen verran lähellä kattoa, etteivät ole koskaan käytössä vaan vain koristeena. Ja koristeena roikkuvat vielä joulukoristeetkin, krhm...
Tämä lamppu on siis toinen suosikkini. 





Toinen suosikki lamppuni roikkuu makuuhuoneen katosta. Kun kuulin, että pääsemme muuttamaan ostin tämän kauan haaveilemani kattokruunun saman tien. Siellä se sitten vei paketissaan tilaa vanhan asuntomme olohuoneessa odottamassa pääsyä uuteen kotiin. Emme viitsineet laittaa lamppua paikoilleen ennen kuin makuuhuone oli maalattu, sillä ennen maalausta piti repiä pois kamalat, vanhat lasikuitutapetit ja hioa seinät. Kaunis musta kattokruunu olisi ollut harmaana pölystä.



Makuuhuoneen seinät olivat ennen puoliksi siniset ja puoliksi kellertävät ja keskelle oli tuputettu sininen kissaboordi -ei ihan minun tyylistäni.
Halusin kotiin mahdollisimman paljon valoa, olin kyllästynyt kaikkeen mustaan ja pimeään, millaisia kaikki entiset asuntoni olivat olleet. Seinät maalattiin siis kylmän valkoisiksi. Makuuhuoneeseen maalasin seinään suuren oksan. Lehdet ovat leikattu värillisestä tarrapaperista, kuvassa ne näyttävät kellertäviltä mutta ne ovat oikeasti kirkkaan omenan vihreät. Suunnitelmissa olisi saada joku päivä maalattua vielä oksasta riippumaan lintuhäkki (minulla on joku fiksaatio lintuhäkkeihin...).





Makuuhuoneen lipaston päällä möllöttää myös vanha Ikean vaasi. Tämä on yksi ensimmäisistä ostoksista kun muutin pois kotoa. Olin haavellut juuri tästä ruukusta, kun näin sen kaikissa sisustuslehdissä. Ja kuinka onnessani olinkaan kun sen käsiini sain, kuljetin sen Ikeasta kotiin sylissäni, vaikka olimme omalla autolla liikkeellä, en halunnut että sille käy mitään vahinkoa. Ja jokaisen muuton se on matkannut sylissäni, turvassa, eikä kukaan muu ole saanut koskea siihen. Minun musta, kaunis vaasini.




Ja viimeisenä, muttei vähäisinpänä. Kirjahyllymme. Tämä on suosikki kalusteeni koko kodissamme. Kirjahylly on mieheni päättötyö hänen opiskellessaan puusepäksi. Rakastan sitä. Ovat aukeavat Boknäs-tyylisesti ylöspäin ja liukuvat hyllyn sisään. Ja tämä kauneus suojelee kallisarvoisimpia aarteitani, eli kirjoja. Hylly koostuu elementeistä, jotka ovat keskenään irrallisia, hylly on siis hiukan kuin palapeli. Näissä hyllyissä on 4 elementtiä päällekkäin. Televisiomme on Boknäs-hyllyn päällä ja sen vieressä on tätä samaa sarjaa oleva kahden päällekkäisen elementin baarikaappi. Sen esittelen sitten toiste...


Mutta tässäpä siis muutama suosikkini kotoamme. Vielä jäi esittelemättä muun muassa kehto, jossa jo isoäitini on pienenä nukkunut ja tämä aarre toimii nyt lankakerieni säilytyspaikkana olohuoneessa, mutta sekin pääsee esittelyyn toiste.

5 kommenttia:

  1. Hauska nähdä tuttuja asioita täällä blogissa. Valokuvakollaasi on hieno. Minä vaan olen liian laiska ripustamaan noin monta kehystä! Lätkin siis kuvat seinään lähinnä sinitarralla.

    VastaaPoista
  2. Upea tuo makuuhuoneen lamppu, olen haaveillut samantyylisestä omaankin kotiin! :) Mistä tuo on ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pidän siitä itsekin kovasti! Ja olen ostanut sen niinkin eksoottisesta paikasta, kun Ellokselta :D

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista