torstai 26. kesäkuuta 2014

Banaani-suklaamuffinssit



...Tai banaani-suklaakuppikakut tai banaani-suklaamuffinit. Miten vain, rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Olen saanut viettää viime aikoina paljon aikaa kummityttöni kanssa, kun hän on ollut meillä päivähoidossa äitinsä ollessa töissä. Ja minähän olen ollut aivan haltioissani, että talossa on ollut tyttö ja olen saanut tehdä "tyttöjen juttuja" ainaisten poikien leikkien sijaan (vaikka on nekin kivoja leikkejä).
Olemme leikkineet barbeilla, legoilla, my little ponyilla, jalkapalloa, frisbeegolfia ja tankotennistä, pitäneet muotinäytöksiä ja lakanneet kynnet. Ja pari päivää sitten leivoimme mitä herkullisimpia muffinsseja.
Tämä ohje on vielä erityisen helppo muffinsiohje, koska kananmunia ja sokeria ei tarvitse erikseen vatkata kuohkeaksi, vaan kaikki vain sekoitetaan yhteen.


Parasta on taikinakulhon nuoleminen tyhjäksi!

Valmiita kuppikakkuja kelpaa ihastella!

Banaani-suklaamuffinssit


2½ dl sokeria
50 g pehmeää voita
2 kananmunaa
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
½-1 dl kaakaojauhetta (leivonta)
1 ylikypsä, muussattu banaani
2 pss pieniä täytesuklaamunia (niitä pieniä foliopäällysteisiä, sattui olemaan meillä kaapissa, 
tilalle käy vaikka pala pätkistä)

Sekoita sokeri, pehmeä rasva, munat ja maito hyvin yhteen sähkövatkaimella.
Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita. Lisää muusattu banaani (tai kaksi, jos haluat enemmän makua) ja sekoita taikina vielä hyvin.

Täytä muffini-vuoat 2/3 täyteen ja mieluiten vielä niin, että pahvivuoat ovat muffinipellillä, näin muffinit eivät pääse leviämään uunissa.
Paina jokaiseen vuokaan taikinan keskelle suklaamuna.
Paista 200 °  15-20 minuuttia.

Suklaakuorrute

1 levy (200g) maitosuklaata
1 prk (120g) smetanaa
n.1½-3 dl tomusokeria

Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa joukkoon smetana.
Vatkaa sitten joukkoon tomusokeria ½ dl kerrallaan, tarkista välissä aina maku (tulee helposti liian makeaa).
Kaada kuorrute pursotin pussiin.
(Vinkki: sulje pussi pussin sulkijalla, näin kuorrute ei lähde nousemaan pussia ylöspäin kun painat pussia!)
Pursota kuorrutetta jäähtyneille muffinsseille. Koristele halutessasi vaikka nonparelleilla. 


Juuri tehdyt muffinit ovat parhaimpia, kun suklaasydän on vielä juoksevaa
Seuraavana päivänä muffinit ovat edelleen kyllä herkkua, mutta koska näitä täytyy säilyttää jääkaapissa, niin ihana,valuva suklaasydän pääsee kovettumaan ja muffineita on hankalampi syödä. Parasta siis juuri tehtynä <3

Loppukevennys: tytötkin osaa kasata armeijan, jeah!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti